Pitti Uomo 94 - Ce Ținută Am Purtat În Prima Zi

Pitti Uomo 94 ținuta din prima zi și a zecea participare din cadrul acestui târg care are loc în Florența, Italia.  Ca de fiecare dată mă bucur că sunt prezent la acest eveniment unde aflu noutățile din acest domeniu și  mă revăd cu multe cunoștințe vechi. Am precizat la fiecare ocazie că e locul unde trebuie să fi dacă dorești să afli cât mai multe din acest domeniu. Scopul evenimentului e simplu. Peste 1000 de brand-uri expun noile colecții, iar  proprietarii de franciză sau multibrand vin pentru comenzi. În plus, pentru alte brand-uri, designeri, bloggeri, etc reprezintă o sursă bună de inspirație.  În fiecare seară au loc evenimente de la diverse reviste de profil sau brand-uri care au rolul să ne unească și să ne ofere din “know how-ul” lor.

Pitti Uomo 94 ținuta din prima zi

Pitti Uomo 94 - Ce Ținută Am Purtat În Prima Zi
Pitti Uomo 94 ținuta din prima zi

Am mers pe idea de a purta ceva simplu. Știu că este vară și ar fi mers ceva mai colorat.  Costumul în sine a fost un subiect bun de conversație. Majoritatea persoanelor care m-au întrebat de el au apreciat detaliile vizuale ale costumului. Despre acest costum de la Royal Craus am notat aici.

Fără să fiu atent la tematica din acest an de la Pitti Uomo am ajuns să mă îmbrac în ton cu evenimentul.  Mi-a plăcut foarte mult idea de culoare și felul în care sunt multe standuri aranjate. Vei observa în postările viitoare la ce anume mă refer. Până atunci aș vrea să trecem puțin prin modul în care am compus această ținută.

Am dus ținuta în zona de casual cu ajutorul cămășii, încălțămintei colorate și a ochelarilor. Cămașa albă cu imprimeurile geometrice albastre este ideală pentru a pune cravata în evidență. La această ediție de Pitti Uomo am ales să merg pe cravate cu imprimeu vintage de la The Urban Ties. Nu am urmărit neapărat un trend, dar majoritatea cravatelor pe care le am sunt cu imprimeuri paisley și dungi.

În partea de sus a ținutei vei observa că am 4 imprimeuri. Majoritatea ar spune că ținuta e prea încărcată. Din punctul meu de vedere imprimeurile sunt bine așezate între ele și pun în evidență piesele vestimentare. 

Înainte să plec din România căutam variante în materie de încălțăminte pentru această ținută. Inițial mi-am dorit ceva sport  în picioare, dar după o privire mai atentă m-am oprit asupra acestei perechi. Dacă nu mă înșel nu i-am mai purtat de anul trecut sau acum doi ani. Mi s-a părut pata perfectă de culoare și astfel am pus și vesta în evidență care are dungi de culoarea roșie. 

Ceasul de la WatchShop este în același film cu cravata. Îmi plac majoritatea modelelor de la Ingersoll deoarece au un aspect clasic. Ceasurile clasice se integrează mai ușor în majoritatea ținutelor. În cazul de față, adică fotografia de mai jos, îmi place contrastul. Griul costumului pune în evidență ceasul, iar albastrul cămășii se înțelege bine cu cureaua maro. Din punct de vedere al dotărilor ceasul este foarte simplu. Dacă îți arată ora și sau data atunci ar trebui să fie în regulă.  

Ceas Ingersoll Watchshop
Pitti Uomo 94 ținuta din prima zi

Această ținută este pur inspirațională. Te încurajez să te joci mai mult cu garderoab ta.

Foto : Silvestru

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *