
Mulţi aleg o ţinută doar pentru că este la modă fără a se raporta la stilul lor vestimentar și să mascheze anumite defecte. Rândurile următoare se concentrează asupra alegerii elementelor în funcţie de fizionomia fiecăruia deoarece moda nu înseamnă să urmăreşti de fiecare dată tendinţele, ci să alegi aspectele care se potrivesc tipului tău de corp.
Stilul vestimentar care nu ţine cont de calităţi ci de defecte
Cuprins
Gât lung şi subţire
Aici trebuie să alegi hainele care din punct de vedere optic scurtează gâtul.
Soluţiile vestimentare pentru cei care se încadrează în această categorie se concentrează asupra gulerului. Astfel, îţi sunt potrivite tricourile sau bluzele cu mânecă lungă şi cu un guler larg. Acest guler va face ca gâtul să pară mai gros. Pentru acest efect, o altă opţiune este dată de gulerul pe gât sau de gulerul specific tricoului polo. Tricourile sau puloverele cu gulerul în V nu reprezintă un avantaj, deoarece vor da senzaţia de alungire a gâtului.
Gât scurt, gros şi cu guşă

Ideea este să distragi atenţia de la zona gâtului sau să-l faci să pară mai lung decât este.
În primul rând, îţi recomand să porţi sacourile cu revere înguste, deoarece reverele late vor scoate în evidenţă dimensiunile gâtului. În plus, poţi opta pentru cămăşile tip point collar care produce efectul de alungire a gâtului. Acest efect se poate obţine şi printr-o cravată în dungi verticale.
O altă modalitate de accentuare a verticalităţii constă în piesele vestimentare cu gulerul în V, care au rolul de a coborî privirea de la nivelul gâtului. Reprezintă un dezavantaj purtarea gulerelor rotunde, a bluzelor pe gât sau a tricourilor polo. În general, evită părul lung, hainele cu gulerul ridicat şi cămăşile cu guler înalt care vizual îţi vor scurta şi mai mult gâtul.
Talie înaltă
Cei cu talie înaltă au piciorele mai lungi decât trunchiul. În acest caz, din punct de vedere vizual lungimea picioarelor trebuie scurtată şi trunchiul lungit pentru a se crea o proporţie echilibrată între cele două.

Poartă pantalonii cu manşetă sau pe cei cu talie joasă deoarece vor reduce vizual din lungimea piciorului. Această percepţie poate fi creată şi la nivelul asortării. În acest sens, asortează-ţi culoarea curelei cu cea a tricoului sau a cămăşii pentru a da iluzia de alungire a trunchiului. De asemnea, foloseşte ţinutele formate din nunanţe apropiate sau din aceeaşi familie de culori. Evită contrastul dintre pantaloni şi tricou, iar în cazul unei ţinute casual renunţă la tricoul băgat în pantaloni.
Talie joasă
Deoarece picioarele sunt mai scurte decât trunchiul ele trebuie alungite pentru crearea unui balans la nivelul privirii.
Raportându-ne la talia înaltă, în mod clar, tricoul sau cămaşa trebuie să fie într-o culoare contrastantă cu cea a pantalonilor. În ţinutele tale, pot fi integrate jachetele scurte, dar mai ales pantalonii cu talie înaltă. Pentru ţinutele casual tricoul sau cămaşa se poartă băgate în pantaloni. Chiar dacă eşti un mare adept al impreurilor mari trebuie să renunţi la ele.
Piept nedezvoltat
Lipsa unei musculaturi bine conturate poate fi mascată cu ajutorul hainelor.
Pentru a da senzaţia de piept dezvoltat poartă cămăşi, haine colorate şi chiar o cravată cu dungi orizontale. În timp ce culorile închise şi dungile verticale subţiază corpul, cele deschise la culoare îl măresc. Pe lângă culoare materialele texturate sau cele cu impremeuri mai au rolul să te facă masiv. În plus, poartă layere. Vei găsi acestă informaţie aici.
Când vine vorba despre alegerea sacoului, optează pentru cel cu două rânduri de nasturi sau pe cel cu un singur rând, cu două fente şi cu reverele late.
Braţe lungi şi subţiri
Disproporţionalitatea creată prin braţele lungi şi subţiri trebuie să fie ascunsă privirii.
Această mascare poate fi realizată prin alegerea tricoului cu mâneci lungi care trec de cot. Dacă trebuie să porţi cămaşă, ai în vedere că te avantajează cele cu mâneci lungi. Vara mânecile se pot rula, dar nu trebuie să treacă de zona cotului. Iar dacă tot am notat despre sezonul călduros, când e cald distrage atenţia de la braţele tale prin purtarea de tricouri cu gulerul în V. Evită hainele prea lungi sau prea mari şi tricourile cu mânecile scurte care vor scoate în evidenţă faptul că nu ai muşchi.
Şezutul turtit
În această situaţie trebuie trebuie să ascunzi această parte şi să scoţi în evindenţă alte caracteristici.
Elementele vestimentare care te ajută în obţinerea efectului scontat sunt :pantalonii cu turul scurt, tricourile şi cămăşile băgate în pantaloni, sacourile cu două fente şi jachetele lungi care acoperă fesele. Chiar dacă garderoba ta conţine pantaloni largi, pantaloni cu pense şi pantaloni strâmţi, ţi-aş recomanda să îi adjustezi sau să renunţi la ei. Aceeaşi soartă trebuie să o aibă şi tricourile şi haine scurte care nu acoperă şezutul.
Şezutul proeminent
În cazul în care consideri acest tip de şezut un dezavantaj există câteva soluţii din punctul de vedere al stilului.
Majoritatea soluţiilor sunt legate de tipul de pantaloni. Dacă trebuie să eviţi pantalonii cu pense care oferă o greutate în plus, pantalonii strâmţi, pantalonii coloraţi, alternativele sunt reprezentate de pantalonii închişi la culoare şi de jeanşi. Efectele create de aceştia pot fi completate de către sacourile cu o fentă sau niciuna şi de către cămăşile purtate în afara pantalonilor care nu au însă o lungime care să depăşească nivelul şezutului.
Ar mai fi de completat dacă ai burtă sau eşti înalt sau slab, dar am detaliat totul în aceste două articole:
1) Sfaturi de imbracaminte pentru barbatii plinuti.
şi
2) Cum sa te imbraci daca esti inalt si slab.
La finalul articolului, cel mai important sfat pe care ţi-l pot da este să fii sincer cu tine în legătură cu corpul tău şi imperfecţiunile acestuia. Doar în momentul în care ai acceptat aceste imperfecţiuni vei putea alege hainele potrivite care să-ţi mascheze orice parte a corpului care nu te avantajează. Altfel nu poţi arăta impecabil.
Crezi că poți avea stilul tău vestimentar și să maschezi anumite defecte?
Eu nu inteleg la ce te referi cand zici sezut turtit sau proeminent . Nu imi dau seama.
Ar mai fi de adaugat un lucru : daca ai brate lungi si subtiri atunci ai si gatul lung si subtire in principiu , si nu te avantajeaza o bluza in V .
Cand am vorbit la sezutul tesit sau proeminent m-am referit la fundul tesit sau mare.
Ai facut o observatie buna in legatura cu bratele lungi.
Aha, OK am inteles.
Ar mai fi ceva : cum arata o camasa de tip point collar , am cautat pe google images dar nu prea gasesc ceva satisfacator .
asa arata camasa cu acel tip de guler :
https://www.dann-online.com/images/Point_Collar.jpg
Salut !
Felicitari pentru articol !
Am o intrebare : Unde as putea gasi un cardigan din casmir sau bumbac, de culoare galbena ? ( probabil ai vazut pe site-ul Polo Ralph Lauren )
Multumesc
Salut George,
Mi se pare ca am vazut un cardigan de culoare galben acum doua saptamani la magazinul Debenhams, dar sincer nu stiu din ce material era confectionat. Ma bucur ca te documentezi pe astfel site-uri gen Ralph Lauren.
Pentru cei cu talie înaltă, nu e mai bine ca pantalonii să fie închiși la culoare și tricoul sau cămașa închisă?
@ Teodor
Ca ai zis tu, este pentru a subtia talia.
Pardon, am vrut să scriu pantaloni deschiși.
Problema mea e ca niciodata nu gasesc , camasi sau sacouri , am 1,86 si 85kg , si sunt lat in umeri , si toate hainele imi sunt scurte la maini. marimea L imi e larg , si marimea M , imi e mica la umeri. si e aiurea cand merg sa imi cumpar un sacou , ar trebui sa il cumpar cu 1 marime mai mare sa il duc la croitor probabil , dar cand dai 100eur , pe un sacou si pe urma croitoru nu il scoate cum vrei , e urat :D ce as putea sa fac?
Nu inteleg de ce nu folosesti si imagini ca sa ne dam seama mai bine?
In perioada cand s-a realizat acest articol nu am gasit imagini reprezentative. Voi incerca sa-l imbunatatesc.