Cezar Ouatu

Periodic, urmăresc vedetele din showbiz-ul românesc pentru a descoperi personaje care au apariții bune din punct de vedere vestimentar. Un personaj care mi-a plăcut foarte mult și de la care ai de învățat din punct de vedere vestimentar este Cezar Ouatu. Într-una dintre vizitele pe care le-am făcut în București, Cezar „The Voice” Ouatu a avut amabilitatea de a-mi răspunde la câteva întrebări înainte de a intra la şedința foto pentru revista Elle.

Interviu cu Cezar „The Voice” Ouatu despre haine și stil

1) Care e legătura dintre muzică și hainele pe care le porți?

În general, mă îmbrac în funcție de starea mea de spirit. Bineînțeles, ca și cântăreț de operă nu pot ieși pe stradă cu unele costumații pe care le port în timpul unui spectacol de operă, cu toate că am avut anumite scenografii unde hainele erau foarte moderne. De exemplu am jucat rolul lui Julius Caesar al zilelor noastre care era un business man contemporan. Deoarece cânt în proporție de 80% muzică barocă,  am cântat și în costume de epocă, dar nu poți ieși cu acele haine pe stradă pentru că s-ar putea să ai anumite reacții ciudate.

Cezar
Interviu cu Cezar „The Voice” Ouatu despre haine și stil

2) De ce crezi că hainele sunt importante?

Deși deloc superficial, fac parte dintre cei care cred haina îl face pe om, însă degeaba îți cumperi cele mai scump costum dacă nu știi să-l porți. E o mare artă de a știi să porți un lucru. Cum pe scenă trebuie să îl întruchipez pe Nero sau pe Julius Caesar, aceste personaje de o mare eleganță care știau să își poarte hainele, același lucru trebuie să se întâmple și în zilele noastre. Este esențial să știi să porți un lucru indiferent de cât este de scump, de ieftin, de roz sau de negru.

3) Care este cea mai mare gafă pe care ai făcut-o din punct de vedere vestimentar?

Sunt pasionat de artă, citesc, îmi place tot ce înseamnă pictură și poate că această documentare m-a făcut să îmbin culorile instinctiv. Am anumite noțuini de bază pe care nu le încalc cum ar fi purtarea unor pantaloni în dungi cu o cămașă cu buline.

Acum 2-3 săptămâni au postat o fotografie pe internet în care eram îmbrăcat în haine lejere și toată presa tabloidă m-a criticat, dar nu am considerat-o o gafă. Așa am simțit nevoia să mă îmbrac în acea zi. Probabil fac multe gafe, dar e și o chestiune de gust.

Pot avea zece consilieri și specialiști în ale modei care să mă îmbrace după cum doresc ei și eu să nu mă regăsesc și să mă transform într-un cobai. Probabil și ideile mele sunt contestate.

De când sunt în showbiz-ul românesc am fost destul de bine primit din punct de vedere vestimentar, dar o singură dată un așa zis ”critic de modă” m-a penalizat pentru prezența unei eșarfe roz.

Cezar Ouatu
Cezar Ouatu despre haine și stil

4) Ce sfat ai da unui începător în stil?

Să se documenteze, să nu plece urechea la toți “specialiștii” (majoritatea neavizați) din acest domeniu. Există acces la informație încât te poți documenta foarte simplu. Începătorul trebuie să extragă câteva noțiuni de bază în ceea ce privește  îmbinarea culorilor, potrivirea accesoriilor pentru că instinctul te poate păcăli.  Într-un final,  trebuie să îmbini instinctul cu noțiunile de bază pe care le-ai acumulat.

5) Te folosești de serviciile unui consultant de imagine?

Am decurs de puțin la timp la aceste servicii de consulțantă la specialiștii brand-ului EGO Men’s Fashion Concept.  Între noi s-a creat o alchimie. Ne consultăm cu privire la fiecare vestimentație deoarece altfel nici nu aș fi acceptat să fiu consiliat pentru că nu accept să  fiu cobaiul nimănui, precum spuneam mai devreme. La anumite piese în care joc poate nu-mi place costumul, dar nu mai stau să creez polemici între mine, regizor și scenograf mergem așa și devin cobaiul altor persoane.

În viața de zi cu zi, stilul meu este rezultatul combinării sfaturilor stiliștilor EGO cu preferințele mele vestimentare.

Cezar Ouatu
Cezar The Voice Ouatu despre haine și stil

6) Dacă ar fi să reinventezi un articol vestimentar care ar fi acesta și de ce?

Fracul.  L-aș purta într-o ținută casual cu niște pantaloni conici negri care să evidențieze perechea de teniși negri  din piele și un tricou avangardist.  Chiar am purtat această ținută și reacțile au fost extraordinare.

7) Cine crezi că este cel mai bine îmbrăcat bărbat din România?

Cătălin Botezatu cred că este unul dintre bărbații care știu cum să poarte hainele.  Un alt domn elegant este Alexandru Ciucu.

Cezar The Voice Ouatu
Cezar The Voice Ouatu despre haine și stil

8) În ce ținută te simți cel mai bine?

Mă simt foarte bine în ținută elegantă, dar nu sunt purtător de cravată sau papion.

9) Ce părere ai despre stilul vestimentar al bărbaților din România?

Dacă e să vorbim de majoritate, nu am o părere bună. Datorită unor magazine precum Ego, chiar dacă nu avem nicio idee despre cum ne îmbrăcam, aici bărbații pot fi îndrumați în direcția bună. Bărbații nu acordă o atenție foarte mare felului în care arată cum se face de exemplu în Italia. Ei au acel instict de a te îmbrăca bine fără să vrei.

La noi,  sunt dezamăgit de purtarea etichetelor  cu rol ostentativ. Mai ales de când marile branduri și-au deschis reprezentanțe și în Romania.

Cezar Carte
Cezar carte Ouatu despre haine și stil

10) Ce a înțeles România greșit despre vestimentația ta de la Eurovision?

Cei care m-au criticat sau au comentat acest subiect nu au înțeles că de fapt prezența mea la Eurovision a fost un act teatral. Lumea nu a înțeles că prezenta mea a fost oarecum legată în mod direct de cariera mea de cântăreț de operă. Jean Paul Gaultier a fost profund impresionat atât de prestația mea din punct de vedere vocal precum și vestimentar mulțumind doamnei Doina Levința.  Aș minți dacă aș spune că m-am simțit confortabil în rolul acela de Dracula androgin. Însă  ideea prezenței masculine cu voce de femeie a prins foarte bine la publicul străin.

1
Ouatu despre haine și stil

Related Posts

4 thoughts on “Interviu cu Cezar „The Voice” Ouatu despre haine și stil

  1. Cornel Nitu spune:

    Oricat ar fi de contestat Cezar dpdv muzical (mie imi place), trebui sa recunoasteti ca se imbraca bestial. Multumim Lacy pentru interviu!!

  2. Slavu Dorin spune:

    pacat ca in spatele acestor cuvinte bine slefuite sta de fapt un om simplu care a invatat multe si doar de curand are un stil…..imprumutat evident pentru a face fata cerintelor media…..

  3. Ai un stil vestimentar super, Cezar! Romantic , sexy şi totodată modern! Elegant. Îţi doresc mult succes în tot ce întreprinzi.

  4. Lizzy Tunc spune:

    in spatele oricaror cuvinte slefuite sta un om simplu, care a invatat multe…. SI STIE SA RAMANA SIMPLU, OM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *