cum te îmbraci

Cum te îmbraci de obicei? Hainele pot sau nu juca împotriva noastră, este un fapt demonstrat. Este așa de important ce punem pe noi, pentru că suntem etichetați de cei din jurul nostru. Aceste etichetări vor influența relațiile dintre oameni. Am testat pe pielea mea fără să vreau acest lucru și după câțiva ani când am înțeles lucrurile de bază au venit și beneficiile.

Este un subiect la care m-am gândit de multe ori, dar o făceam dintr-o perspectivă proastă.

În acest an am participat la multe evenimente și am urmărit persoanele influente pe internet pentru a putea găsi răspunsurile necesare. Astfel am identificat șase personalități:

1) Nesigurul

Nesigurul
Nesigurul – Spune-mi cine ești ca să îți spun cum te îmbraci

Este cea mai periculoasă categorie din care poți face parte. Din dorința de a fi remarcat începi să te îmbraci și mai prost decât o făceai în mod obișnuit fără să urmezi o direcție clară. Probabil te inspiri de la anumite „personalități”.

Îți pot da câteva indicii:

-Cămașa cu mânecă scurtă și butoni

-Cămașa cu guler dublu sau triplu

-Pantaloni chino multicolor

-Tricoul cu mesaje și imprimeuri funny

-Tricoul cu un decolteu mare

-Pantalonii de trening transformați în „pantaloni eleganți”

-Articole prea colorate

-Și alte trenduri trecătoare

Îi poți recunoaște după transpirația de pe față, vocea tremurată, se uită în continuu la haine pe care le poartă și acea nesiguranță pe care o recunoști după gesturile necontrolate.

2) Care se îmbracă după cum spun alții

Voltaj
Care se imbraca dupa cum spun altii

Dacă persoana care te consiliază nu are experiență în domeniu sau nu se îmbracă bine, NU ASCULTA DE EA deoarece nu vrei să te bucuri și tu de aceleași eșecuri în viață. Pentru a fi mai explicit, tot ceea ce îmbraci trebuie să se potrivească fizicului și personalității tale. Dacă ești operator call center nu însemnă că trebuie să te îmbraci formal în fiecare zi.

În această categorie aș include și artiștii care din dorința de a se îmbrăca extravagant o dau în bară în fiecare situație. Înțeleg ținuta de scenă, dar nu înțeleg de ce trebuie să poarte acele haine de unică folosință și totul dus la o extremă demnă de un film S.F. Te rog să urmărești emisiunile TV și vei observa câte un prezentator sau un invitat îmbrăcat așa. Știu că anumite persoane publice sunt imaginea unui brand, dar alegerile trebuie făcute cu cap și articolele alese să fie potrivite personalității. Imaginează-ți un show de modă unde designerul își prezintă creativitatea, dar nu ai purta nici una dintre piesele vestimentare prezentate.

3) Care a înțeles jocul, dar o face prost

Sunt persoanele care au înțeles jocul, dar fac niște combinații pe care doar ei le înțeleg și nu sunt plăcute din punct de vedere vizual. Partea proastă este că nu sunt nici creative. Aceste combinații le poți vedea la diferiți designeri artiști, etc.

4) Care a înțeles jocul și o face bine

DSC_2153-678x1024
Care a inteles jocul si o face bine

Sunt acele persoane care au înțeles importanța hainelor, a imaginii și al stilului personal. Persoanele nesigure de la punctul 1, îi văd pe aceștia  ca fiind extravaganți prin simplul fapt că și-au găsit un stil personal care îi reprezință și atrag priviri pozitive la orice pas.

5)  Care vrea doar să atragă atenția

cum te îmbraci
Spune-mi cine ești ca să îți spun cum te îmbraci

Aici găsești extravanța în toată floarea ei de la maneliști, artiști și alte persoane publice. Cu siguranță ai observat și tu Lady Gaga. Am simțit acest lucru într-un mod amplificat când am fost la London Fashion Week.

 6) Ignorantul

Ignorantul
Ignorantul – Spune-mi cine ești ca să îți spun cum te îmbraci

Este categoria care te critică la orice ocazie, fără se uite atent în oglindă. Sunt cazurile mele preferate. Îi poți recunoaște că se plâng în continuu de haine și prețuri, îi învață pe alții cum să poarte hainele  (vezi secția feedback de pe Facebook), dar nu fac niciun pas să se ajute pe ei și se îmbracă la repezeală și cât mai prost posibil. Deviza lor în viață este că: „Haina nu îl face pe om.” Vei găsi exemple destule.

Concluzie despre cum te îmbraci

Îți recomand să îți urmezi instictul și să iei cele mai bune decizii. Dacă instictul nu te ajută, apelează la o persoană avizată sau citește aceste cărți Ești ceea ce porți? și Cum să te îmbraci bine cu bani puțini Nu am auzit de persoane care s-au îmbrăcat bine și au avut doar eșecuri.

Deci cum te îmbraci?

Ai identificat alte stereotipuri?

Related Posts

6 thoughts on “Spune-mi cine ești ca să îți spun cum te îmbraci

 1. Alex spune:

  hahaha
  Chiar am participat de curand la o mica sedinta foto pentru site-ul firmei. Fotograful a fost cel care a facut si site-ul.

  A trebuit sa duc munca de lamurire cu ei:
  – mi-au zis sa inchid nasturele de jos si sa il deschid pe ala de sus, ca asa trebuie. Dupa ce le-am explicat cum e corect, mi-au zis ca e defect sacoul meu pentru ca are doar 2 nasturi si normal ar fi sa aiba 3. I-am lasat sa creada asta in continuare.
  – mi-au zis sa inchid ultimul nasutre de la camasa, chiar daca nu aveam cravata sau papion, ca asa trebuie. In cele din urma am cedat pentru ca mi-am dat seama ca nu am cu cine. Oricum mi se vede doar fata in poze.

  1. Laci spune:

   Imi pare rau de experienta pe care ai trait-o. Am o curiozate. De unde se documenteaza aceste persoane?

   1. Alex spune:

    Greu de spus. Am vazut foarte multi barbati, majoritatea trecuti de 40 de ani, care inchid nasturii de la sacou exact invers

 2. Lucian Iorga spune:

  Salut.
  De fiecare data cand intru pe website-ul tau gasesc ceva interesant de citit :)
  Vroiam sa te intreb daca cartea ta poate fi primita si de cineva care locuieste in strainatate. Nu stiu cand mai ajung prin tara si doream sa stiu daca este posibil sa o primesc in locatia unde ma aflu pe moment.
  Multumesc.

 3. Daca te uiti cu atentie,site-urile de afara recomanda camasa cu guler dublu,chiar si in colectia 2013 Armani am vazut asa ceva. Ce site de stil ai tu aici ?

 4. dacã e Armani, nu înseamnă că poți conta pe ce îți vând ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *