Nunta La Români-Episodul 2

Al doilea episod din nunta la români vine cu câteva ținute mai bune decât în ediția precedentă un motiv care îmi va aduce mai multă plăcere să fac aceste fotografii.

Țin să te anunț că datorită primului episod din nunta la români  a luat naștere și varianta feminină pe BeautybyLavi, dar asta nu este tot pentru ca va urma și a doua parte pe blogul ei.

Greșeli sunt și în această ediție: pentru că unii bărbați nu au simțul esteticului, pentru că o cămașă cu mânecă scurtă nu are ce căuta la o ținută formală, pentru că o vestimentație casual nu este echivalență cu cea de nuntă, pentru că tot ce e lucios nu înseamnă că te scoate în evidență, etc.

Nu am pretenția ca toți cei care se duc la nuntă să poarte cel mai scump costum, dar m[car să se încadreze în niște standarde. Vreau să-ți fac o comparație pentru a întelege mai bine.

Sunt persoane care vor să poarte ultimul costum apărut de la un brand scump plus camașă, cravată și pantofi. TU, dacă ai un costum și cămașă la comandă, niște pantofi atent selecționați și accesorii pe măsură, economisești mai mulți bani  și vei da impresia că ai cheltuit mai mulți bani decât persoana respectivă.

Aș vrea să încep să comentez despre prima fotografie care mi s-a părut cel mai plăcut și natural cuplu. Mirele a fost pe măsură pentru că a fost atent la detalii mai ales că a folosit acel clișeu de a asorta batista de buzunar la papion/cravată. În plus, aș mai adăuga butonii asortați la batistă și acei doi centimentri la vedere din manșeta cămășii.

Apropo, frumoase pete de culoare pe care le au nuntașii din fotografia 2 și 3.

214
2
311
3

În fotografia de mai jos, avem următoarele greșeli: acea cămașă albă cu câteva numere mai mari și costumul lucios și mare. Te rog să-și revizuiești opțiunile dacă te afli în aceste două situații.

410
4) Costum lucios
57
5) Batista din aceasi textura ca si gulerul camasii

Întrebarea este dacă cei doi sunt conștienți de asortarea subtilă de mai jos.

68
6)

Cei patru au uitat să-și scurteze pantalonii, sau nu?

76
7) Patru crai de la rasarit
85
8

Lucios din cap până-n picioare.

95
9) Costum mare
104
10
1112
11
1210
12
135
13

La costum cu trei nasturi, se încheie doar primi doi nasturi sau cel din mijloc. În cazul se față s-a descheiat doar primul nasture care este o greșeală.

141
14
151
15
161
16
171
17

Related Posts

9 thoughts on “Nunta la români-episodul 2

 1. Nicola spune:

  Tinute foarte elegante si corecte in foto 1,2,3 si 5; la 6 interesanta observatie; Celelalte tinute foarte…neplacute, da nota de neglijenta,nepasare

 2. MIHAIC spune:

  mie mie se pare ca te concentrezi mult pe detalii si ca ai ochiul format(lucrul asta este bun, dar dus la extrem poate sa dauneze). dupa parerea mea: ca barbat nu trebuie sa stai in oglinda mai mult decat iubita/sotia. daca faci lucrul asta inseamna ca dispui de mult timp liber, ori… altceva. nu cred ca acel cuplu s-a gandit sa asorteze acel design din talpa cu rochia, sincer. totusi placuta observatia.

 3. Laci spune:

  @Vasile4L Nu ai gresit ceva in comentariul tau?

  @Nicola La cati barbati vad zilnic pe strada si contrastul mare dintre ei si prietenele/iubitele/sotiile trebuie sa fiu de acord cu tine in privinta nepasarii si a neglijentei.

  @Mihaic Ma concentrez pe detalii pentru ca acestea fac diferenta. Din pacate, nu dispun de asa de mult timp liber incat sa pot face ce doresc. Dar sa nu uitam ca-mi antrenez ochiul de vreo 4 ani :)

 4. Lavi spune:

  @Mihaic: nu vad de ce e neaparat un lucru gresit sa petreci mai mult timp in oglinda decat iubita, asta e o preconceptie cum ca barbatul trebuie neaparat sa fie mai delasator decat partenera sa. Mie din contra, mi se pare un lucru remarcabil ca barbatul de langa mine sa fie ingrijit, sa ii pese de aspectul sau exterior chiar daca asta presupune sa impartim tot timpul oglinda :)

 5. MIHAIC spune:

  nu am spus ca este gresit. am exprimat o opinie, la fel si tu si ti-o respect :).

 6. George B. spune:

  Laci, nu mi-o lua in nume de rau, dar niciun om din lumea asta nu isi asorteaza talpa papucului la rochia partenerei =))) e HILAR

 7. Laci spune:

  @George Am pus si eu intrebarea de curiozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *