Alegi Ținuta
Cum să-ţi alegi ținuta

Alegi ținuta care nu-ţi complimentează ochii, părul şi culoarea pielii şi lumea te va întreba dacă te simţi bine. Dacă arăţi palid purtând culoarea galben, poartă un tricou de această culoare dacă intenţionezi să te ceri de la serviciu. Toţi vor vorbi despre cât de rău arătai. Asta dacă vrei să pari că ești bolnav.

Îţi aduci aminte de vremurile când erai la şcoală sau la serviciu şi nu aveai chef de ele şi te gândeai la o boală pe care să o inventezi să poţi fi lăsat acasă? Sau de câte ori ai luat „cele mai bune” haine pe tine şi nu s-a uitat nimeni la tine. Dureros aşa-i? Uite şi răspunsul la problemele tale care mi-au luat ceva timp să le înţeleg, dar rezultatele mi-au adus beneficii.

Mai jos vei citi nişte criteri de alegere a culorilor care te avantajeză şi care nu.

Alegi Ținuta
Cum să-ţi alegi ținuta

În privinţa hainelor tale preferate, aş nota prima dată faptul că ele trebuie alese în funcţie de culorile care te avantajează, deoarece te vor scoate din anonimat şi femeile vor dori să te cunoască. Alegând culorile conştient, acestea îţi vor da putere, dar acum te gândeşti: dacă port roz, turcoaz, mov, galben lumea mă va crede că sunt gay, clown, papagal, fraier etc.? Dacă le porţi simultan trebuie să fiu şi eu de acord cu ei, dar REPET : alese raţional şi combinate cu alte culori, îţi vor da putere.

Am împărţit secţiunea de cum să-ți alegi ținuta în funcție de culorile potrivite în trei nivele: începător, mediu, avansat.

CUM SĂ ÎȚI ALEGI ȚINUTA CA ÎNCEPĂTOR

Aici e simplu, chiar foarte simplu. Vei rămâne cu acestă informaţie după ce termini de citit acest articol.
Alegerea culorilor nu este chiar aşa de critică pentru bărbaţi. Mulţi arată bine în costume bleumarin sau gri, cămaşi albe sau albastre şi cu o cravată potrivită. Probabil de aceea au fost alese drept culori ale business-ului.

Alegi Ținuta
Cum să-ţi alegi ținuta

Pe lângă informaţia despre alegerea culorilor potrivite pentru cămaşi, aceasta este o informaţie bună când vine vorba de alegerea culorii unei maşini sau a camerei tale. Dacă găseşti un stil care nu-ţi este pe plac nu te îngrijora, poartă-l oricum. Acestea sunt doar nişte sfaturi.

Chiar dacă ai un ten deschis, mediu sau închis la culoare, eu îţi pot prezenta culorile care să meargă bine cu tenul tău.

1) Ten deschis

Bărbaţii din această categorie se descriu ca având părul roşcat, blond sau blond închis. Ochii sunt albaştri, verzi sau căprui. Alege culorile care merg bine cu tenul tău şi sunt relaxante pentru ochiul uman.
Culorile care te avantajează în funcţie de acest ten sunt: alb închis, albastru deschis, bej şi maro.
Culorile care nu te avantajează sunt: roşu, galben, purpuriu şi portocaliu.

Alegi Ținuta
Cum să-ţi alegi ținuta

2) Ten mediu

În această grupă intră de la cei blonzi la cei bruneţi. Dacă te regăseşti în acestă categorie poţi purta aproape orice. Tu poţi alege culori deschise sau închise deoarece amândouă vor contrasta cu tenul tău. În plus, îţi recomand să te bronzezi pentru a-ţi extinde gama de coloristică.

Culorile care te avantajează în funcţie de ten sunt: albastrul, bleumarin, negrul, rozul, burgundy, bej.

Alegi Ținuta
alegi ținuta

Singurele culori pe care trebuie să le eviţi sunt cele care sunt foarte apropiate de tenul tău. Dacă tenul tău este măsliniu evită să porţi haine de această culoare şi maronii.

Culorile care nu te avantajează când îți alegi ținuta sunt: maro închis, măsliniu, mov, roşu.

3) Ten închis

Cei cu tenul închis sunt bruneţi sau castanii şi au ochii căprui. Dacă eşti în acestă categorie ai nevoie de culori deschise deoarece sunt în contrast cu tenul tău .

Alegi Ținuta
cum să îți alegi ținuta

Culorile care te avantajează în funcţie de tenul tău sunt: albul, rozul, kaki, gri deschis şi albastru deschis.

Culorile care nu te avantajează sunt: negrul, mangenta, turcoaz, verde deschis, maro închis.

CUM SĂ ÎȚI ALEGI ȚINUTA CA NIVEL MEDIU

Tabel
Cum să-ţi alegi ținuta

De ce mediu? Pentru că la începători ai aflat ce culori sunt potrivite pentru tenul tău. La acest nivel vei afla care sunt culorile potrivite în funcţie de ten şi de culoarea părului.CUM SĂ ÎȚI ALEGI ȚINUTA CA NIVEL AVANSAT

Am considerat acest nivel avansat fiindcă este felul în care văd femeile culorile şi trebuie să admitem că femeile văd mai bine culorile decât bărbaţii.

Femeile împart oamenii după patru criterii (sezoane) doar uitându-se la culoarea pielii, a părului şi a ochilor. Culorile bune şi cele rele sunt asociate acestor date.

Femeile işi aleg culorile din casă în aşa fel încât să obţină o imagine impecabilă în fiecare încăpere. Unele merg chiar mai departe prin alegea maşinii în funcţie de culoarea părului, a ochilor sau a tenului. Într-o discuţie recentă cu o femeie, aceasta îmi spunea cât e de important este să îţi alegi maşina ca să-ţi reprezinte personalitatea. De aceea ele işi aleg culorile pentru a le avantanja şi a le reprezenta personalitatea.

Cele patru criterii sunt: iarna, vara, primăvara, toamnă.

De ce aceste criterii? Ele au fost alese în funcţie de complexitatea tenului, a părului şi a ochilor în raport cu coloristica potrivită. Aceasta reprezintă un reper, fie într-un contrast, fie într-o concordanţă.

1.Iarna

Ten: galben, negricios, alb, roz, măsliniu, pământiu;
Păr: închis, brunet, grizonat-argintiu, şaten închis, alb, brun cenuşiu;
Ochi: căprui, verzi, albastru închis, castanii.

Dacă te afli în sezonul iarna ai noroc. Acest sezon este bogat în coloristică şi vei arată foarte bine îmbrăcat în negru, bleumarin şi culoarea cărbunelui.

Bărbaţii care fac parte din această categorie sunt bruneţii, dar şi cei blonzi deschişi pot face parte. Acest grup are tenul deschis, palid sau un ten măsliniu.

Cei ca tine au contrast între culoarea părului, a tenului şi a ochilor.

Tu vei arăta bine în culori intense, bogate care sunt în contrast cu alb deschis sau culorile pastelate.
La ţinutele elegante poartă costum de culoarea bleumarin, negru sau de culoarea cărbunelui. Acestea vor fi în contrast cu părul, ochii şi tenul tău. Nu te îmbrăca în tonuri pământii, imperceptibile; acestea te vor face să arăţi palid. Când îţi cauţi o cămaşă alege: albul, albastrul deschis, rozul şi galbenul. Acum că am stabilit ce costum şi cămaşă să alegem, mergem pe negru când vine vorba de servietă şi pantofi. Dar ce cravată să alegi? Una care are culori simple şi accentuate. Evită culorile pământii, palide şi obscure.

Poți să alegi la ținuta sport un verde de culoarea smaraldului, fucsia, albastru royal.

Poți să alegi la ținuta casual pantofii de culoarea neagră, bleumarin sau burgundy.

Partea 1
Partea 2

Ce culori te avantajează: roşu, albastru, galben, bleumarin, negru, alb, gri, fucsia, turcoaz, purpuriu, galben lămâios, burgundy, mov,taupe.

Evită-le: portocaliu, maro, bej, auriu, ruginiu, culoarea piersicii.

Colaj2(1)
Cum să-ţi alegi ținuta


2.Vara

Ten: bej, roz, rumen, roz-maro;
Păr: grizonat, şaten închis, blond cenuşiu, maro;
Ochi: albaştri, verde-gri, gri, uşor castanii, căprui, aqua.

În această categorie intră şi blonzii, cu toate că această categorie este dominată de cei cu tenul palid, cu părul brunet şi ochii albaştri. Sezonul vara este potrivit celor cu tenul deschis, palid sau palid cu obraji roz.
Blonzii închişi cu un ten uşor mai închis au avantajul de a purta culori mai închise decât cei cu tenul deschis. Dacă ai un ten închis poţi purta purpuriu royal, burgundy şi alte culori ce coincid cu iarna.

Faţă de cei potriviţi iernii, ei au un contrast mai mic între ten, ochi şi păr. Pentru a avea un efect maxim poartă culori insesizabile şi nuanţe de roz şi albastru. Evită culorile intense deoarece purtându-le vor fi prea ţipătoare.

Când vine vorba de costum alege bleumarinul, un gri lejer, albastru cu tentă de gri, de culoarea cărbunelui şi un maro roşiatic. Să nu alegi la ținuta culori aprinse sau tonuri pământii pentru că sunt în de favoarea ta.

Cămaşa ta trebuie să fie un albastru lejer, un roz şters, mov, galben palid, lavanda şi un alb uşor.

La pantofi mergi pe maro-roşcat, negru sau burgundy. Desigur această ţinută nu este completă fără o servietă maro-roşcat sau burgundy.

Poți să alegi la ținuta conservatoare o cravată burgundy, gri, galben uşor, roz şters sau culori neutre. Evită culorile deschise sau ţipătoare.

Colaj2(2)
alegi ținuta
Colaj(1)
alegi ținuta
Portocaliu
alegi ținuta

Ce culori te avantajează când îți alegi ținuta: pastelate, bleumarin, alb, albastru-verzui, gri cu tente de albastru, gri, roz, galben, lavanda, aqua, rose.


Evită-le: portocaliu, auriu, negru, galben-verzui.

3.Primăvara

Ten: roz, bej, de culoarea fildeşului sau a piersicii;
Păr: blond auriu, roşcat deschis, blond maroniu, blond cu tentă de gri;
Ochi: albaştri, verzi, căprui-gălbui, aqua.

Blonzii, castanii sau blozii-roşcaţi se regăsesc în acest sezon, dar în acestă categorie se mai găsesc bruneţi cu ochii aqua. Primăveraticii au un ten deschis sau palid. Ei pot purta culori palide cum ar fi cea a piersicii, maro-auriu, aqua. Bruneţii pot purta verde lime sau portocaliu.

Pentru aceia care aparţin acestui tip, culorile potrivite sunt cele deschise, ţipătoare şi calde. Alege un costum: bleumarin, măsliniu, maro-auriu, de culoarea cămilei şi un gri cald. Poți să alegi la ținuta elegantă precum costum o servietă maro şi pantofi negri sau maro. Cravata trebuie să fie deschisă la culoare cum ar fi roşu portocaliu, auriu, albastru deschis, verde deschis şi combinat cu culori neutre precum măsliniul, cafeniu-roşcat şi maro-auriu.

Pentru cămaşi alege culoarea fildeşului în loc de alb şi culori pastelate. Evită culorile şterse şi cele foarte închise deoarece nu-ţi vor veni bine.

Culorile tale sunt mai greu de găsit deoarece nu-ţi recomand culori şterse sau prea închise. Evită albul pur şi negrul deoarece vor fi prea tare în contrast cu trăsăturile categoriei tale. Culorile tale trebuie să fie “cu viaţă”.

Poți să alegi la ținuta casual sau sport optează pentru culori deschise. Pentru primăveratici e recomandat ca în ţinute să poarte un pic de auriu. Ar putea fi un accesoriu: inel, braţară, cravată, eşarfă.

Dacă vrei culori accentuate, alege verde sau galben deschis, roşu pur sau albastru, precum şi portocaliu.

Ce culori te avantajează: roşu, roz, galben, albastru deschis, portocaliu, violet, alb, bej, verde deschis, culoarea fildeşului, a piersicii sau a cămilei, cafeniu-roşiatic, maro-auriu, maro deschis.

Evită-le:maro închis, albastru-roşiatic, negru, albastru.

4.Toamna

Ten: bej, blond maroniu, culoarea fildeşului şi a piersicii;
Păr: roşcat, căprui, blond, şaten, grizonat, blond-roşcat, arămiu, castaniu;
Ochi: căprui, verzi, albastru-verzui, turcoaz, aqua.

Tomnaticii au o coloristică variată. Aceştia pot fi de la blonzi aurii până la bruneţi. Roşcaţii se încadrează de obicei tot în acestă categorie. Ei pot avea un ten deschis sau foarte palid. Cei din sezonul toamnei au ten rumenit cu tente de portocaliu şi negricios.

Acest sezon are o gama largă de culori. Tomnaticii mai deschişi arătă cel mai bine în portocaliu şi turcoaz, dar cei închişi: în maro ciocolatiu, verde măsliniu şi roşu-portocaliu.

Dacă te încadrezi în această categorie iţi recomand să asortezi culoarea tenului, a ochilor şi a părului cu tonuri pământii. Tenul va fi accentuat dacă porţi auriu deschis şi culori pământii.

Tu poţi purta culori şterse şi bogate sau culori calde. Optează pentru un galben cald când îţi cauţi o culoare.

La alegerea costumului trebuie să te gândeşti la culori ca bleumarin, măsliniu, maro auriu şi un gri.

Aceste culori îţi vor complimenta imaginea. Evită culori precum cele deschise, albul pur sau negrul care te vor face să arăţi obosit. Tot aici intră şi culorile pastelate care te vor face să pari palid. În locul cămăşii albe, clasice alege ocru. Pentru un drum la birou asortează-te cu o servietă maro sau cafeniu-roşcat. Pantofii trebuie să fie maro, negri şi maro-roşcat. Pentru cravată îţi recomand roşu şi portocaliu aprins, măsliniu, nuanţe intense de auriu şi turcoaz. Orice nuanţă pământie te va scoate în evidenţă şi evită albul, negrul şi culorile pastelate.

Pentru o ţinută casual pantofii maro sunt cei mai potriviţi.

Ce culori de avantajează:Culori pământii, maro întunecat, bej, auriu, turcoaz, portocaliu, ruginiu, măsliniu, mov şi culoarea muştarului.

Evită-le: roşu, galben, gri deschis, albastru-roşiatic, roz, negru, albastru.

Concluzie despre cum să îți alegi ținuta

Acum că ai aflat despre felul în care să-ţi alegi ținuta în funcţie de culoarea părului, a tenului şi a ochilor, te vei gândi de două ori înainte să îţi cumperi ceva. Faptul că ştii cum să-ţi alegi culorile potrivite îţi va da putere. Încearcă aceste sfaturi şi vezi care sunt reacţiile celor din jur. Se vor uita mai multe femei după tine, vei fi ascultat şi apreciat, te vei simţi mai bine?

Dacă ţi se face un compliment asupra unei culori pe care o porţi înseamnă ce e un semn bun. Chiar şi cu aceste sfaturi tu trebuie să fii determinat să faci greşeli pentru a afla ce îţi vine bine şi de ce să scapi.

Ţinutele tale trebuie să fie constituite în felul următor: culorile potrivite pentru tine trebuie să domine în ţinută şi restul să fie absente sau să aibă un procent foarte mic din ţinută. Dacă îţi este recomadat să porţi roşu şi tu ai pe tricou un logo minuscul sau o dungă neagră (culoare nerecomandată pentru tine) nu e o tragedie.

Nu uita, dacă ai ochi albaştri scoate-i în evidenţă cu un element vestimentar albastru. Dacă porţi ţinute business-casual sau ai de mers la o nuntă foloseşte aceste sfaturi pentru a-ţi dezvolta stilul.

Mai multe despre cum să îți alegi ținuta vei găsi în materialul video Cum să-ți asortezi hainele.

Related Posts

54 thoughts on “Cum să-ţi alegi ținuta în funcţie de ten, păr şi ochi în 2024

 1. Cezar spune:

  Un articol excelent.

 2. Johnny spune:

  Asa da, chiar aveam nevoie de aceste informatii. Multumesc! O idee excelenta.

 3. Laci spune:

  @ cezar mersi mult.
  @ johnny cu placere. Daca mai doresti alte informatii, sunt deschis la discuti.

 4. singurel spune:

  Excelent articol !! Mi se pare cel mai bun toate care le-am citit.
  Eu am tenul inchis , par negru si ochi caprui inchis . Tocmai am aflat din articol ca nu mi se potriveste albastru inchis si eu am purtat un pulover albastru inchis foarte mult timp si ma miram de ce nu obtin nici o reactie din partea celor din jur . Mie mi se parea interesant puloverul :)))

 5. dan spune:

  pardooooon……nu exista „alb inchis”…..alb in spectrul cromatic reprezinta lumina, negru lipsa acesteia, si tot ce se afla intre sunt griuri colorate……aceasta fiind situatia in cazul undelor percepute de om……

 6. Laci spune:

  @Dan

  Sa zicem ca nu exista acest alb inchis. Atunci de ce sunt asa multe nuante de alb?

  Daca cumperi doua,trei camasi albe din magazine diferite nu am aceasi luminozitate in nuanta.

 7. Alex spune:

  Interesant articol ;)

  Daca stai bine sa te gandesti chiar exista o noima in toate astea :)

  Daca „tragi” multe culori pe tine nu dai bine deloc, dar daca ai multe culori pe tine puse in evidenta intr-un anumit fel deja este altceva.
  De exemplu cu accesoriile(curele,ceas,bratara,esarfa) te poti „juca” foarte usor ca le poti combina intre ele si se asorteaza una cu alta. Se pot asorta si cu sosetele pe care le porti, cu crava de exemplu etc.

  Vreau sa te felicit deoarece postezi numai articole superbe si bine puse la punct.

 8. Stefan spune:

  Bravo ;) am sa tin cont de aceste informatii urmatoarele dati cand am sa-mi iau haine. Multumim inca o data.:)

 9. Teodor spune:

  Super articolul ăsta! Dar, oare merge verdele pentru cei cu ten deschis și păr șaten?

 10. Laci spune:

  @ Alex si Stefan Multumesc pentru aprecieri.

  @Teodor Iti recomand un verde mai inchis pentru tenul tau.

 11. Teodor spune:

  Okey, mulțumesc pentru sfat :D .

 12. Teodor spune:

  Dar totuși nu înteleg ceva. De unde până unde lucrurile astea? Și dacă unui om îi place culoarea care îl dezavantajează, ce rău poate avea? Bine, am înțeles partea practică, în care vrei să pari bolnav și alte cele, dar dacă eu, de exmplu, vreau să port galben,deși nu apărea nici la categoria care mă dezavantează, nici la cealaltă, ce fac?

 13. Laci spune:

  @ Teodor Experimentezi.

 14. Kovacs Alex spune:

  Am un ten deschis, roz.Am un tricou negru si imi place cum imi sta si nu mi se pare ca ma dezavantajeaza.

 15. Laci spune:

  @Kovacs Alex Trebuie sa mearga pentru ca este in contrast cu tenul tau.

 16. John spune:

  Este un articol foarte bun.
  Insa eu vad contradictii in el.
  Exemplu: La cei din categoria „toamna”: La alegerea costumului trebuie să te gândeşti la culori ca bleumarin, măsliniu, maro auriu şi un gri deschis.
  Tot la aceasta categorie putin mai jos: |Evită-le: roşu, galben, gri deschis, albastru-roşiatic, roz, negru, albastru.

  Deci pana la urma un gri deschis avantajeaza pe un tomnatic sau nu? :)

 17. Laci spune:

  @ John Este un gri simplu pentru costum.

  Mersi pentru sesizare.

 18. J_12 spune:

  Daca eu am tenul deschis,ochi albastri si parul saten inchis urmaresc sfaturile de la Ten Deschis?

 19. Teodor spune:

  @ J_12 : Așa se pare.
  Eu unul, să fiu sincer, mi se pare cam greu să distingi lavanda de roz sau cine știe ce nuanță de alb sau gri la un magazin. Poate lumina de acolo ca o haină să fie mai deschisă la culoare. Plus că nu pot eu să-mi dau seama ce nuanță e acolo.

 20. Laci spune:

  @ J_12 Da de acolo trebuie sa urmezi

  @ Teodor Ia haina aia si o plimba prin magazin. Incearca sa nu stea sub un neon care ii schimba nuanta.

 21. Teodor spune:

  Da, bună idee. Merci frumos pentru rezolvare, deși totuși în cabina de probă nu e o lumină care să ,,perturbeze” culoarea. E mai mult o scuză când fie îmi mai zice vânzătoarea sau persoana cu care sunt că nu prea merge culoarea aia. Mai ales că eu încă nu știu ce culori mi se potrivesc. Adică, să îmi fie cu pardon, care este diferența dintre tenul roz și culoarea piersicii. Sau părul șaten închis și brun cenușiu :-/ .
  Că veni vorba, la categoria iarnă ai pus la păr culoarea ,,închis”. Adică părul de culoare închisă (roșcat închis, blond închis) ? Iar la nivelul mediu la tabel unde sunt cei cu tenul mediu?
  Okey, să termin cu întrebările ăstea în care majoritatea răspunsurilor sunt în articol… merge să port, eu cu tenul deschis, păr șaten și ochi căprui pantaloni de culoarea aceasta: https://www.okazii.ro/catalog/40467881/pantaloni-raiati-l-o-g-g-.html sau asta: https://www.clubafaceri.ro/37273/pantaloni-barbati-fox-raiati-805025.html
  La a doua poză, să nu credeți că vreau să port modelul ăla de raiat. Sau un articol din nuanța asta.

  Vă mulțumesc că îmi acordați timp să răspundeți la întrebările puse.

  P.S. : Să-mi scuzați exprimarea. Nu sunt as la română.
  P.P.S. : Laci? Pe când un articol despre pantaloni raiați merge?

 22. Teodor spune:

  ,,La a doua poză, să nu credeți că vreau să port modelul ăla de raiat. Sau un articol din nuanța asta.” Vroiam să scriu dacă merge să port nuanțele acelea la alte articole vestimentare.

 23. Laci spune:

  @ Teodor

  Trebuie sa urmaresti sfaturile de la categoria incepator respectiv mediu.

  Dupa ce le intelegi poti sa mergi pe o asortare mai „avansata”.

 24. Teodor spune:

  Da, am înțeles. Dar totuși de ce la ten mediu merge burgundy-ul și totodată nu merge roșul?

 25. kata spune:

  @Teodor-eu as zice sa renunti la ideea de pantaloni raiati,in detrimentul altora.Pantalonul raiat,mi se pare prea uzat,des intalnit,precum o uniforma.

 26. Teodor spune:

  Okey, dar eu sincer nu am văzut multă lume purtând pantaloni raiați.
  Merge pentru păr șaten și ten deschis culoarea bej?

 27. kata spune:

  Cel mai bine probeaza produsul si ai sa vezi.Acum nu trebuie sa stai sa te uiti daca ti se potriveste si la culoarea ochilor.

 28. Laci spune:

  @ Teodor asculta de ce zice Kata.

 29. Teodor spune:

  Okey, am înțeles. Eu am probat și zic că merge.

 30. JustMe spune:

  nu ai putea face o paleta de culori…gen https://belleart.ro/Paleta_de_culori_Renner.html sa inteleaga toata lumea exact despre ce culoare este vorba..

 31. Laci spune:

  @ JustMe

  Sunt nuante puse in articol. Se poate intelege. Daca nu mai sunt si alte articole asemanatoare.

 32. Cristian spune:

  Salut te-as ruga frumos daca m-ai putea ajuta cu niste informatii referitor la o tinuta frumoasa, termin liceul si nu stiu la ce stil vestimentar sa ma opresc..sunt foarte confuz de aceea te-as ruga daca mi-ai putea fi de folos…am ochii verzi,tenul creol,parul saten inchis si sunt mai slabut….Astept cu nerabdare un raspuns din partea ta!

 33. Laci spune:

  @ Cristian

  Incearca sa intri pe forum https://www.stilmasculin.ro/forum/.

  Vei gasi mai multe persoane dornice sa te ajute.

 34. Teodor spune:

  Pentru o ținută sport, ce recomanzi pentru celelalte categorii? Că ai scris decât la iernatici ce să poarte.

 35. Laci spune:

  @ Teodor Daca cunosti coloristica portriva nu mai este nevoie de mine.

 36. Teodor spune:

  Eu întrebam pentru celelalte categorii, sau sunt recomandate efectiv culorile enumerate?

 37. Laci spune:

  @ Teodor sunt recomande cele enumerate.

 38. Eduard spune:

  Nu’mi dau seama la ce criteriu ma incadrez.Sunt la iarna sau vara.Nu imi dau seama de culoarea tenului.

 39. Laci spune:

  @ Eduard

  Intreaba-i pe cei din jurul tau.

 40. Remus spune:

  Buna dimineata,in primul rand:).
  Daca am un ten masliniu,sunt brunet si am ochi caprui,ai putea sa imi spui ce culori ma avantajeaza si,eventual,dezavantajeaza?La mine ceva nu se potriveste intre nivelul mediu si avansat.
  Multumesc anticipat

 41. andrei spune:

  foarte greu cu anotimpurile astea…daca in lumina naturala sunt tomnatic, din cauza luminii artificiale devin „iernatic”. problema sta in felul urmator:
  -ochi caprui (nu-si schimba culoarea)
  -ten usor masliniu cu putina culoare pe obraz in lumina naturala, si ceva mai piersiciu in lumina artificiala
  -par saten deschis(reflexe spre crem, nu blond) in lumina naturala, iar in lumina artificiala se inchide la culoare devenind saten(poate chiar mai rece…)
  acum nu stiu ce sa cred, poate sunt norocos ca pot purta si maro, si albastru, si gri(in nici un caz nu deodata:D) si ca fac parte din 2 anotimpuri…sau poate am nevoie de un nou anotimp (sezon ploios), dar uitandu-ma la partea pentru incepatori citesc ca:”2) Ten mediu

  În această grupă intră de la cei blonzi la cei bruneţi. Dacă te regăseşti în acestă categorie poţi purta aproape orice.”

  Astfel vreau sa va intreb daca trebuie neaparat sa-mi gasesc un anotimp din acestea 2 (imposibil…) sau sa raman la ce spune ghidul de incepatori?

 42. Laci spune:

  @Remus Alege nivelul incepator.

  @Andrei Ramai la cel incepator sau mediu.

 43. mal spune:

  in poza aceea de la MEDIU nu se vede scrisul aproape deloc…..poti s-o pui mai mare?

  Mersi.

  1. mal spune:

   ps: de asemenea remar ca lipseste si „tenul mediu” din acea poza.

   1. Laci spune:

    Nu lipseste asa este tabelul.

  2. Laci spune:

   Mai mare nu pot pune. M-am uitat peste text si se poate citi.

 44. Dumi spune:

  Ce culori ar mai merge cu tenul meu deschis, in afara de cele de mai sus? La avansat nu ma bag. M-ar prinde verdele, spre exemplu? Niciodata nu l-am purtat. Si mai spune-mi altele.

  1. Laci spune:

   Incearca cu nuante neutre inchise. Poti incerca un verde kaki.

 45. Robert spune:

  anotimpurile alea nu au nicio logica. eu am tenul mediu spre inchis, ochi caprui si par saten inchis. deci cica as fi tomnatic, si tu imi zici sa port culori pamantii? se contrazice cu tot ce scrie mai sus, plus ca alea 4 categorii includ si ten deschis si ten inchis, n-are sens..

 46. Emilian Serban spune:

  Este minunat articolul. Felicitari!

 47. Silviu spune:

  Sunt saten, ochi caprui si am un ten deschis. Ce culori m-ar avantaja pe mine in timpul verii?

 48. daniel spune:

  Nu prea stiu in ce categorie sunt deoarece ma regasesc in mai multe…am ochii caprui cu parul saten inchis si tenul destul de deschis

 49. Ionut spune:

  Sunt la început de drum și as dori câteva informații.
  Am 1,70 par brunet ,ochii caprui zodia balanță,pielea închisă „bronzat „.
  Și as dori câteva sfaturi de la profesioniști ce culoare să-mi vopsesc parul și câteva idei de vestimentație.
  Va mulțumesc aștept câteva detalii de la voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *