Lecţii De Stil De La Domnul Învăţător

După ce, într-un articol anterior, am vorbit despre influenţa pe care tatăl meu a avut-o asupra stilului meu vestimentar, astăzi voi vorbi despre influenţa unui alt bărbat important din copilăria mea: domnul învăţător. Am foarte mult respect pentru el, şi din foarte multe motive. Dar astăzi voi încerca să mă rezum la cele legate de stil.

Lecţii de stil de la domnul învăţător

Domnul învăţător era un om de o statură medie, fiind ceva mai preocupat de stil decât tatăl meu. Era un om educat şi de un talent extraordinar în a ghida copiii în primii lor ani de şcoală. Era cunoscut de toată comunitatea, şi nu de puţine ori părinţii îşi dădeau copiii la şcoală cu un an mai repede sau mai târziu, doar ca să fie în clasa lui. Personal, îmi amintesc că îl respectam şi îl admiram  mult. Încă o fac.

Era un bărbat îmbrăcat și îngrijit impecabil

În fiecare zi, era îmbrăcat şi îngrijit impecabil. Pantalonii călcaţi la dungă, o cămaşă imaculată, cravată şi vestă, precum şi un ceas clasic la mână. Părul era mereu pieptănat, mustaţa aranjată, pielea curată etc. Deşi era fumător, era parfumat întotdeauna, iar respiraţia îi mirosea a mentol atunci când se apropia pentru a ne verifica temele. Desigur, pantofii îi erau lustruiţi mereu, iar ca postură avea spatele drept şi capul sus: ca un om care impune respect. Îmi amintesc că îmi doream foarte mult să fiu ca el. De la el am învăţat ce înseamnă să câştigi respectul celorlalţi, ca bărbat.

De asemenea, foarte important a fost faptul că insista mereu ca şi noi să deprindem aceleaşi obiceiuri sănătoase pe care el le avea: ne verifica periodic unghiile de la mâini şi palmele, ca să se asigure că sunt curate şi îngrijite, ne spunea cum a fost la croitor cu mai mulţi metri de stofă, şi că acesta i-a făcut mai multe perechi identice de pantaloni. Era important să ne menţinem hainele curate, să fim îngrijiţi şi respectuoşi, atât cu adulţii, cât şi cu cei de vârsta noastră.

Niciodată, de atunci, nu am mai întâlnit un om atât de pasionat de educaţie. Chiar şi acum îmi doresc să fiu ca domnul învăţător: bine îmbrăcat şi îngrijit, şi demn de respectul celor din jurul meu, atât prin felul în care arăt, cât şi prin felul în care mă port.

Sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *